În perioada 18-22 septembrie angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au participat la Concursul Naţional al Echipajelor de Ambulanţă, 2019. Evenimentul s-a desfășurat la Moneasa, în județul Arad, România.

   La start s-au înscris 15 echipaje de pe ambulanţe tip C2 – formate din medic, asistent şi ambulanţier şi 22 de echipaje de pe ambulanţe tip B2 – formate din asistent şi ambulanţier. În total, la concurs au participat 37 de echipaje ale serviciilor de ambulanţă. Din partea IMSP CNAMUP au participat: medicul, Natalia Catanoi; felcerul, Ion Pușcaș și șoferul autoambulanței, Veaceslav Falaga.

   Concursul a inclus două probe: proba de suport vital avansat (ALS) și cea de suport vital avansat în traume (ATLS). Echipajele au avut 30 minute la dispoziție să rezolve cazul aplicând toate manevrele și procedurile medicale pe care le aplică la un caz real, cu respectarea ghidurilor și protocoalelor în vigoare. În urma punctajului acumulat la cea de-a IX-a ediție a competiției, echipa de asistență medicală urgentă de la IMSP CNAMUP a ocupat locul II.

   Administrația Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească aduce felicitări și mulțumiri echipei AMU pentru participare și rezultatele obținute în cadrul Concursului Naţional al Echipajelor de Ambulanţă, 2019, din România.