08
iul

Azi, 08 iulie 2022, s-a desfășurat aplicația complexă la protecția civilă cu participarea administrației publice locale și forțelor protecției civile a raionului Briceni cu tema ,,Acțiunile organelor de conducere și forțelor protecției civile ale raionului la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, alunecărilor de teren, avariilor de producție și epizootiilor”. Acest eveniment a fost în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 420 din 14 decembrie 2021 ,,Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova pentru anul 2022” și Planul măsurilor de pregătire a protecției civile a IMSP CNAMUP pentru anul 2022.

În acest sens, pe parcursul zilei au avut loc mai multe exerciții practice  la care  au participat echipele de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Briceni monitorizate de reprezentanții Serviciului Protecției Civile al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (IMSP CNAMUP).

Potrivit scenariului a fost organizate și desfășurate acțiuni de simulare a lichidării consecințelor cutremurului de pământ, a unui accident rutier cu scurgerea substanțelor toxice și a unui accident rutier cu multiple victime.

Pe parcursul acțiunilor de intervenții simulate în temeiul unor scenarii posibile și realiste, echipele de asistență medicală urgentă au demonstrat operativitate, responsabilitate și competență în situații excepționale, manifestând că în situații reale, colaboratorii Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească sunt pregătiți pentru a interveni prompt și profesionist.