16
sep

La data de 16 septembrie 2022, echipele Substației de Asistență Medicală Urgentă Călărași au participat la aplicația complexă la protecția civilă împreună cu forțele de intervenție urgentă locală, cu tema „Acţiunile organelor de conducere şi forţelor protecţiei civile ale raionului la organizarea lichidării consecinţelor cutremurului de pământ, inundaţiilor catastrofale, alunecărilor de teren, avariilor de producţie şi epizootiilor”.

Potrivit planului acțiunilor de simulare în urma unui cutremur de pământ, pe parcursul zilei s-au produs mai multe accidente rutiere și un incendiu de proporții. Echipele SAMU Călărași au intervenit promt la locul solicitării și au acordat asistență medicală urgentă la etapa de prespital victimelor, care au avut de suferit mai multe traumatisme, leziuni și arsuri.

În timpul acțiunilor de intervenții simulate, în temeiul unor scenarii posibile și realiste, echipele de asistență medicală urgentă au dat dovadă de operativitate, profesionalism, vigilență, responsabilitate și competență de intervenție promptă în situații excepționale.

Exercițiul a fost desfășurat în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 420 din 14 decembrie 2021 ,,Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova pentru anul 2022” și Planul măsurilor de pregătire a protecției civile a IMSP CNAMUP pentru anul 2022.

Menționăm că exercițiile practice la care au participat echipele SAMU Călărași au fost monitorizate de reprezentanții Serviciului Protecției Civile din cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.