28
apr

            La data de 28 aprilie 2023, echipele Substației de Asistență Medicală Urgentă Rîșcani în colaborare cu forțele de intervenție urgentă locală au participat la aplicația complexă cu tema ,,Acțiunile organelor de conducere și forțelor protecției civile ale raionului la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, alunecărilor de teren, avariilor de producție și epizootiilor”.

            Exercițiul desfășurat a avut drept scop perfecționarea și verificarea capacităților de intervenție a responsabililor și formațiunilor protecției civile într-o situații excepționale de amploare. Evenimentul a fost organizat în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 823 din 30.11.2022 ,,Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova pentru anul 2022” și Planul de pregătire a protecției civile a IMSP CNAMUP pentru anul 2023.

            Potrivit scenariului, pe parcursul zilei au avut loc acțiuni de simulare a lichidării consecințelor cutremurului de pământ, în urma căruia s-a produs o scurgere de produse chimice la o întreprindere, un incendiu de proporții și un accident rutier soldat cu multiple victime. Echipele SAMU Rîșcani au acordat asistență medicală urgentă persoanelor, care au suportat traumatisme, arsuri, intoxicații şi leziuni de diferite grade, ulterior pacienții au fost transportați la spital.

            Pe parcursul aplicației demonstrative, membrii echipelor de asistență medicală urgentă Rîșcani au demonstrat un nivel înalt de pregătire pentru acționare în medii contaminate, profesionalism, operativitate, vigilență și competență de intervenție rapidă în situații excepționale.