IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în prima săptămână a lunii noiembrie 15493 cetățeni au solicitat intervenția ambulanței. După acordarea asistenței medicale de urgență, 5868 pacienți, printre care și 1107 minori au necesitat transportare la spital.

În perioada 01.11–07.11, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 4658 solicitări pe motivul urgențelor respiratorii, urmate de 2630 solicitări pentru pacienții cu urgențe cardiovasculare și 1831 pentru persoanele cu patologii neurologice.

Echipele AMU au deservit 1185 solicitări pe motivul diverselor urgențe traumatologice. Astfel, 53 solicitări au fost ca urmare a accidentelor rutiere care s-au produs pe traseele din țară. În aceste situații 59 pacienți, printre care și 11 minori au fost transportați asistat la spital pentru tratament specializat.

De la începutul lunii noiembrie la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 55 solicitări pe motivul urgențelor toxice, dintre care 23 cazuri de intoxicații cu medicamente, 15 intoxicații cu monoxid de carbon și șapte cazuri de intoxicații cu alcool, ca urmare în dependență de stare, pacienții au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.