04
oct

            IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că pe parcursul lunii septembrie au fost înregistrate 182 solicitări pe motivul urgențelor toxice de diverse etiologii.

          Cel mai frecvent a fost solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pentru persoanele cu intoxicații medicamentoase – 68 de solicitări, inclusiv la 23 de copii; urmate de 34 cazuri de intoxicații cu alcool, dintre care la șapte minori; 14 intoxicații cu ciuperci și nouă cu dioxid și monoxid de carbon.

          În perioada de referință,  47 femei și 21 bărbați cu intoxicații medicamentoase au solicitat intervenția ambulanței. Vârstele pacienților fiind cuprinse între 2 și 75 de ani. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical și au transportat persoanele la spital.

          În această perioadă, Serviciul de Urgență a fost solicitat pentru 14 persoane, 12 femei și doi bărbați cu vârsta cuprinsă între 17 - 66 de ani, care s-au intoxicat cu ciuperci. Cazurile au fost înregistrate în mun. Chișinău și în raioanele Sîngerei; Orhei; Ialoveni; Florești; Ungheni; Ocnița și Nisporeni. 

          Totodată, nouă persoane intoxicate cu dioxid și monoxid de carbon, cu vârsta cuprinsă între 3 - 63 de ani au beneficiat de asistență medicală urgentă prespitalicească. Cazurile au fost înregistrate în mun. Chișinău și în raioanele Glodeni; Cahul; Rezina și Ungheni. Ulterior, la necesitate, în dependență de stare, pacienții au fost transportați la spital.