03
aug

IMSP CNAMUP informează că de la începutul verii până în prezent, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 502 persoane, dintre care 336 maturi și 166 copii cu mușcături de animale sau înțepături de insecte.

După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital 198 pacienți, dintre care 128 adulți și 70 copii, au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești din țară.

Uneori, înțepăturile de insecte cauzează reacții alergice severe. Cele mai periculoase sunt înțepăturile de albine sau viespi. Tratamentul reacțiilor alergice variază în funcție de severitatea reacției și locul înțepăturii. În caz că o persoană a fost înțepată simultan de mai multe insecte sau dacă înțepătura s-a produs la nivelul feței, gâtului sau cavității bucale, nu ezitați să solicitați ajutorul medicilor.

În această ordine de idei, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească atenționează populația despre riscul major pentru sănătate în cazuri de înțepături de insecte (albini, viespi, etc) ce prezintă un pericol real pentru viață și sănătate, îndeosebi la persoanele alergice, copii, vârstnici.

În situații de risc eminent, apelați la 112.