IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 07 – 09 noiembrie, echipele AMU au deservit 6058 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2224 pacienți, dintre care 1924 adulți și 300 copii.
Pe parcursul acestor zile au fost deservite 1048 urgențe cardiologice, inclusiv 11 cazuri sindrom coronarian acut; 766 urgențe neurologice, inclusiv 78 accidente vasculare cerebrale; 1382 solicitări pe motivul urgențelor respiratorii, dintre care 541 IRVA.


Totodată, vă informăm că în perioada de referință, urgențele traumatologice au constituit 519 solicitări. Pe traseele din țară s-au produs 23 accidente de circulație, 33 de persoane au avut de suferit. Ulterior, 26 pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești.
Duminică, la data de 8 noiembrie încă o naștere a fost asistată de echipa de asistență medicală urgentă în ambulanță. La ora 18:49 a fost solicitat Serviciul de Urgență pentru o gravidă din raionul Hîncești, care prezenta dureri abdominale și contracții.
În 10 minute echipa PAMU Bujor a intervenit la adresa solicitării. În timpul deplasării pacientei la maternitate, s-a declanșat nașterea. Femeia în vârsta de 32 de ani a adus pe lume o fetiță sănătoasă de 3000 gr. Lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Hîncești pentru îngrijiri corespunzătoare.