12
mai

         IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească vine cu precizări în legătură cu știrea difuzată în mass-media la data de 11.05.2023, vizând cazul produs pe teritoriul IMSP Institutul de Medicină Urgentă (IMSP IMU).

       În urma examinării incidentului au fost stabilite următoarele circumstanțe. La data de 10.05.23, ora 21:10, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat în stradă. Echipa AMU a stabilit diagnosticul prezumtiv ,,Entorsia articulației gleznei stângi, consum de alcool”. Pacientului i s-a acordat ajutor medical și a fost transportat la Departamentul Clinic Medicină de Urgență al IMSP IMU pentru investigații și tratament.

            În dimineața zilei de 11.05.23, lângă intrarea în IMSP IMU același bărbat se afla la sol. În scurt timp, o echipă de asistență medicală urgentă s-a apropiat, a examinat pacientul și a început manevrele de resuscitare. Concomitent, asistenta medicală a solicitat suportul colegilor Departamentului Clinic Medicină de Urgență al IMSP IMU, care au preluat pacientul.

            În această ordine de idei, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească solicită cetățenilor să manifeste în continuare empatie și compasiune față de persoanele care au nevoie de ajutor medical și la necesitate să solicite Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

            Implicarea și aportul fiecărui cetățean poate contribui la salvarea vieților!