15
mar

           IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească vine cu precizări la știrea difuzată pe rețelele de socializare și mass-media despre un pasager, căruia i s-a acordat asistență medicală urgentă prespitalicească în troleibuz la data de 14.03.2023 în sectorul Centru al Capitalei.   

           La rezolvarea cazului au intervenit mai multe echipe de asistență medicală urgentă. La 16:41 șoferul troleibuzului a sunat la Serviciul 112 și a solicitat intervenția ambulanței. Menționăm faptul că la ora 16:42 trecătorii au oprit o echipă AMU care se deplasa la o altă solicitare, pentru a interveni la un bărbat necunoscut, în stare inconștientă. 

           Prima echipă AMU a depistat pacientul de 69 de ani în stare inconștientă, fără semne de viață. Din spusele călătorilor, bărbatul stând în picioare, brusc a pierdut cunoștința și a căzut jos la podea în troleibuz. După evaluarea pacientului au fost inițiate prompt manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, care au fost continuate de a doua echipă AMU, sosită în 4 minute la locul solicitării. 

           Având în vedere starea depășită (extrem de critică) a pacientului, suplimentar a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă specializată (Terapie Intensivă Mobilă și Reanimare) din cadrul SAMU Centru. Pacientul a fost preluat de membrii echipei cu continuarea măsurilor de reanimare cardio-respiratorie și cerebrală în ambulanță conform protocolului clinic. Din nefericire, măsurile de resuscitare efectuate de echipele AMU nu s-au soldat cu succesul scontat. 

           IMSP CNAMUP exprimă sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și apropiaților.