Conform Programului Național de Dezvoltare a Asistenței Medicale de Urgență pentru anii 2016-2020, aprobat de Guvernul Republicii Moldova, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a deschis astăzi, 19 noiembrie, cel de-al 34-lea sediu renovat, destinat amplasării Punctului de Asistență Medicală Urgentă Cocieri.

  Cei doi medici, doi felceri, patru infirmieri și patru conducători auto din cadrul PAMU Cocieri vor fi transferați într-o clădire nouă, complet renovată ce cuprinde 10 încăperi cu o suprafață totală de 142 mp, în care sunt amplasate sala de alertă, sala de păstrare a medicamentelor, sala de odihnă a angajaților, sufrageria, saloanele sanitare, inclusiv dușul și încăperile tehnice.
    Pentru a beneficia de toate utilitățile, clădirea a fost conectată la rețeaua de energie electrică, gazoduct, apeduct și canalizare, fiind instalat și un sistem de încălzire autonom. Reparațiile capitale au inclus montarea unui acoperiș nou și a pereților termoizolanți. Garajul, situat în vecinătatea sediului, pentru care a fost alocată o autosanitară nouă de tip Sobol, a fost, de asemenea, renovat capital. 
    Valoarea totală a proiectului investițional, inclusiv procurarea de mobilier nou, se ridică la suma de două milioane lei.
Punctul de asistență medicală urgentă Cocieri acordă servicii medicale de urgență la etapa de prespital unei populații de aproximativ de 8000 de locuitori din satele Cocieri, Molovata Nouă, Corjova, Vasilievca, Roghi, iar la necesitate și populației orașului Dubăsari. 
   La inaugurarea de sediu, care a avut loc astăzi, 19 noiembrie, a participat deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Boris GOLOVIN, viceprim-ministrul pentru reintegrare, doamna Cristina LESNIC, vicedirectorii IMSP CNAMUP, domnul Alexandru GHIDIRIMSCHI și domnul Mihai BAGRINOVSCHI, președintele raionului Dubăsari, domnul Grigore POLICINSCHI, primarul satului Cocieri, doamna Raisa SPINOVSCHI, președintele raionului Orhei, domnul Tudor GOLUB, manageri ai instituțiilor medico-sanitare publice din teritoriu, angajați ai Serviciului AMUP.