15
aug

Pe data de 13 august curent, angajații punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească (PAMU) Larga au fost transferați din incinta CMF Larga, într-un sediu modern, renovat, care corespunde tuturor standardelor de calitate.

Darea în exploatare a noului edificiu, în care au fost create condiții adecvate pentru buna desfășurare a activității echipei de asistență medicală urgentă, în scopul deservirii calitative și prompte a populației, s-a făcut în prezența directorului IMSP CNAMUP, dnul Boris Golovin și a vicedirectorului responsabil pentru Serviciul AMU Zona Nord, dnul Igor Prisacaru. 
Lucrările de reparație capitală a edificiului (fostă maternităte), conectarea la utilități (apeduct, canalizare, încălzire, electricitate) și construcția unui garaj cu două boxe pentru autosanitare, au început în luna martie anul curent. Pentru realizarea proiectului, au fost cheltuite 1, 5 milioane lei, bani alocați de IMSP CNAMUP.
PAMU Larga deservește localitățile Larga, Coteala și Medveja, iar la necesitate, și alte localități. În cadrul punctului de urgență sunt încadrați în activitate 13 angajați. Subdiviziunea dispune de două ambulanțe, dotate cu toate medicamentele și dispozitivele medicale necesare pentru acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital.