09
dec

          La data de 9 decembrie curent, a avut loc deschiderea oficială a sediului renovat al Punctului de Asistență Medicală Urgentă Călinești a SAMU Fălești. De condiții de muncă îmbunătățite se vor bucura 13 angajați, dintre care: patru felceri, patru infirmieri, patru șoferi și un îngrijitor de încăpere.

          Aria de deservire a PAMU Călinești cuprinde 10 sate (Călinești, Chetriș, Chetrișul- Nou, Cuzmenii-Vechi, Drujineni, Hâncești, Logofteni, Năvârneț, Pruteni, Moldoveanca) cu o populație de aproximativ 10.000 locuitori.

          Lucrările de reparație capitală a edificiului au început în luna mai 2021 și au fost finisate recent. Încăperea cu o suprafață totală de circa 186 mp a fost conectată la toate utilitățile (apeduct, canalizare, încălzire, electricitate).

Sediul renovat dispune de săli de alertă, de păstrare a medicamentelor, de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, saloane sanitare și camere auxiliare pentru întreținere, care sunt asigurate cu echipamentul necesar și cu mobilier nou. De asemenea a fost construit un garaj pentru două autosanitare.

La eveniment au fost prezenți: consultantul principal al Secției politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare a Ministerului Sănătății a Republicii Moldova, Elena BOLEAC; directorul IMSP CNAMUP, Boris GOLOVIN; șeful Departamentului regional Igor PRISACARU; președintele Comitetului Sindical CNAMUP, Anatol FURTUNĂ; șef SAMU Fălești, Angela MOCANU; primarul satului Călinești, Ala PROCOPCIUC și personalul medical din cadrul PAMU Călinești.