24
ian

             În perioada 17-18 ianuarie 2023, vicedirectorul medical al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Serghei SUMAN a efectuat o vizită de lucru la Dispeceratul Integrat de Urgență 112 și Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Târgu Mureș, România.

            Scopul vizitei a fost familiarizarea cu activitatea serviciilor pentru colaborare eficientă și consolidarea capacităților Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență și calamităților din cadrul IMSP CNAMUP prin ralierea la standardele europene în sistemul medicinei de urgență prespitalicească din Republica Moldova.

                    În cadrul ședințelor, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, general de brigadă, Călin HANDREA și șeful SMURD Târgu Mureș, Cristian BOERIU au transmis experiența privind activitatea serviciilor de asistență medicală specifice intervențiilor de urgență.

                Întâlnirile cu șefii acestor instituții, dar și discuțiile din toamna trecută cu șeful DSU, Raef ARAFAT, au avut loc cu implicarea directă a consilierului județean, Valentin BRETFELEAN, fost  prefect al județului Mureș, consilier în cancelaria prim-ministrului Guvernului României, director în Primăria Municipiului Târgu Mureș, care peste 15 ani a inițiat și sprijinit numeroase proiecte ce au ca scop dezvoltarea legăturilor între țări, un militant activ pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

                    În acest sens, această întrevedere va contribui semnificativ la dezvoltarea strategiei Centrului de Instruire în domeniul medicinii de urgență și calamităților în vederea îmbunătățirii continue a calității asistenței medicale urgente prespitalicești acordate cetățenilor, cât și instruirea categoriilor de specialiști din alte domenii.

           IMSP CNAMUP exprimă recunoștință colegilor din România pentru implicare, susținere și oportunitatea de participare la sporirea permanentă a operativității și competenței profesionale a echipelor de asistență medicală urgentă din Republica Moldova.