12
dec

          Astăzi, 9 decembrie, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a participat la o conferință în format on-line cu echipa managerială a Serviciului de Ambulanță București - Ilfov.

          În cadrul ședinței, colegii din România au prezentat programul ”Există un erou în fiecare dintre voi”, implementat  în parteneriat cu Societatea de Salvare București. Echipa Serviciului de Ambulanță București – Ilfov a împărtășit experiența privind implementarea tehnologiilor informaționale avansate, inclusiv a tabletelor Rugged.

          Echipele de asistență medicală urgentă din România utilizează sistemul digital a fișelor electronice de solicitare mai bine de 10 ani. Datorită datelor stocate în soft-ul calitativ și modern, medicii români monitorizează istoricul dosarului medical a pacienților și iau decizii bazate pe imaginea integrată a solicitărilor de urgență.

          La rândul său, colegii din România au apreciat realizările și activitatea Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din Republica Moldova. Această ședință a avut drept scop familiarizarea Serviciilor de Urgență, în vederea unei colaborări eficiente în dezvoltarea unui sistem performant.