07
dec

Astăzi, 07 decembrie curent a avut loc a deschiderea oficială a sediului renovat a Punctului de Asistență Medicală Urgentă Drăgănești a SAMU Sîngerei. Au fost create condiții optime de lucru pentru angajații PAMU Drăgănești, astfel încât cetățenii să primească servicii medicale urgente calitative la etapa de prespital.

În cadrul punctului de urgență menționat activează 14 angajați, dintre care: cinci felceri, patru infirmieri, patru șoferi și un îngrijitor de încăpere. Aria de deservire a PAMU Drăgănești cuprinde nouă localități (Drăgănești; Rădoaia; Cotiujenii Mici; Alexeuca; Gura Oituz; Sacarovca; Chirileni; Izvoare și Valea-Norocului) cu o populație totală de aproximativ 15.000 locuitori.

Pentru a corespunde standardelor moderne de calitate, din luna iulie 2021 edificiul a fost renovat capital și racordat la toate utilitățile (apeduct nou; canalizare; sistem înnoit de încălzire autonomă și rețele electrice).

Sediul renovat posedă încăperi spațioase necesare pentru prestarea serviciilor de asistență medicală urgentă, și anume: sală de alertă, sală de păstrare a medicamentelor, sală de odihnă a angajaților, sufragerie, săli sanitare și duș, precum și odăi tehnice, toate încăperile au fost asigurate cu echipament necesar și mobilier nou. Valoarea totală a acestui proiect a constituit circa 650.000 mii lei, alocații financiare planificate de instituție pentru anul 2021.

La eveniment au fost prezenți: consultantul principal al Secției politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare a Ministerului Sănătății a Republicii Moldova, Luminița AVORNIC; directorul IMSP CNAMUP, Boris GOLOVIN; șeful Departamentului regional Igor PRISACARU; președintele Comitetului Sindical CNAMUP, Anatol Furtună; șefa SAMU Sîngerei, Elvira TRONCIU; președintele Consiliului Raional Sîngerei, Grigore CORCODEL; primarul satului Drăgănești, Serghei DUBENCO; șeful Centrului de Sănătate Drăgănești, Gheorghe MERENIUC și lucrătorii medicali.