17
oct

    În scopul asigurării condițiilor adecvate de activitate în subdiviziunile de asistență medicală urgentă, conform Programului Național de Dezvoltare a Asistenței Medicale de Urgență pentru anii 2016-2020, pe data de 16 octombrie curent, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a dat în exploatare sediul renovat al Substației AMU Anenii Noi. 

     În cadrul noului sediu situat în incinta Centrului de Sănătate Publică din orașul Anenii Noi, au fost executate lucrări de reparație interioară. Încăperile au fost conectate la apeduct și la sistemul de canalizare și au fost asigurate cu instalație autonomă de încălzire și alimentare cu gaz.
Cheltuielile pentru renovarea sediului, reconstrucția garajelor, procurarea de mobilier nou, racordarea edificiului la rețelele de utilități, se ridică la suma de 2,2 milioane lei, aceasta fiind alocată de IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.
       Substația de asistență medicală urgentă Anenii Noi acordă servicii medicale de urgență la peste 80 de mii de persoane. Substația are în componență două subdiviziuni AMUP situate în localitățile rurale Speia și Mereni, dispune de patru echipe de asistență medicală urgentă și are 60 de angajați. 
     Recent, Substația AMU Anenii Noi a fost asigurată cu două ambulanțe noi de tip „B” dotate cu echipament medical performant.
La evenimentul de inaugurare a sediului nou au participat deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Boris GOLOVIN, ministrul Afacerilor Interne, domnul Alexandru JIZDAN, președintele raionului Anenii Noi, domnul Sergiu RAPCEA, șeful Direcției politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Tatiana ZATÎC, vicedirectorilor IMSP CNAMUP Tatiana BICIC și Mihai BAGRINOVSCHI, reprezentanți ai administrației publice locale și a instituțiilor medicale din teritoriu, angajați ai substației de asistență medicală urgentă.