Creșterea accesibilității și operativității Serviciului de Asistență Medicală Urgentă din Republica Moldova reprezintă o prioritate în vederea asigurării accesului echitabil al populației la serviciile medicale și a intervenției rapide în situațiile de urgență.

În acest scop, astăzi, 26 februarie, în localitatea Ciutulești din raionul Florești a fost deschis un nou punct de asistență medicală urgentă.

La evenimentul de inaugurare au participat deputații în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Boris GOLOVIN și domnul Eugeniu NICHIFORCIUC, vicedirectorii IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească domnul Vasile CUCU și domnul Igor PRISACARU, primarul comunei Ciutulești, domnul Igor BURCĂ, șeful CMF Ciutulești, domnul Adrian NEGRU.

În cadrul noului punct de urgență vor activa 13 angajați. Echipa de asistență medicală urgentă nou-formată va deservi o populație de de 9.366 locuitori din satele Ciutulești, Ștefănești, Cașunca, Roșietici, Ion Vodă, Valea Radoaiei, Nicolaevca și Sîrbești.