24
dec

IMSP CNAMUP informeazăcă pe parcursul ultimelor 48h de activitate, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 3954 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești au fost transportați 1492 pacienți, dintre care 1327 maturi și 165 copii.

         În noaptea zilei de 21 decembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei familii din raionul Strășeni cu motivul – intoxicație cu monoxid de carbon. În câteva minute, echipa PAMU Lozova a parvenit la locul solicitării și a depistat o mamă cu doi copii de 13 și respectiv 14 ani. Medicii de pe ambulanță au acordat de urgență primul ajutor medical și au transportat pacientele în stare stabilă la IMSP Spitalul Raional Strășeni pentru tratament ulterior.

          La data 22 decembrie, în jurul orei 09:00, Departamentul dispecerizare al IMSP CNAMUP a recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei de 24 de ani din raionul Soroca, care prezenta toate semnele caracteristice pentru debutul travaliului. Imediat la fața locului s-a deplasat echipa PAMU Bădiceni. În drum spre maternitate, nașterea s-a declanșat spontan în ambulanță, iar venirea pe lume a băiețelului a fost asistată de echipa de asistență medicală urgentă. Lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la IMSP Spitalul Raional Soroca pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.