22
oct

   În perioada 18-20 octombrie curent, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a participat la Conferința Națională de Medicină de Urgență «În inima comunitații», Ediția a XIX-a, desfășurată la București, România.

   Invitat special la eveniment a fost deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Boris Golovin, care a prezidat sesiunea de lucrări a conferinței pe data de 19 octombrie.

   În cadrul conferinței științifice, vicedirectorul medical IMSP CNAMUP, doamna Tatiana Bicic a susținut o prezentare cu tema ”Organizarea Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din Republica Moldova. Actualități și perspective”.

    Colegii din România au apreciat realizările Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din Republica Moldova în ceea ce privește asigurarea cu transport sanitar nou, reabilitarea infrastructurii subdiviziunilor de asistență medicală urgentă prespitalicească, deschiderea punctelor AMUP noi, implementarea tehnologiilor medicale moderne și a sistemului GPS și au venit cu o serie de întrebări pentru a înțelege cum a fost structurat Serviciul AMUP din Republica Moldova astfel încât să devină într-un timp atât de scurt, un Serviciu unificat și foarte bine-organizat la nivel național.

   În cadrul deplasării în România, reprezentanții IMSP CNAMUP au efectuat o vizită la Prefectura Județului Prahova, unde au fost întâmpinați călduros de către conducerea instituției și de președintele Consiliului Județean Prahova, domnul Bogdan Toader. Delegația din Moldova a fost invitată ulterior să viziteze Serviciul de Ambulanță Județean Prahova și substația Sinaia, în scopul realizării unui schimb de experiență.