În scopul creșterii continue a capacității de intervenție a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă, Guvernul Republicii Moldova a achiziționat un lot 35 de unități noi de transport sanitar. 

    Autosanitarele de tip B, marca Mercedes, sunt dotate cu echipament pentru resuscitare (set de dezobstrucție a căilor respiratorii, balon tip ”Ambu” pentru maturi, copii și nou-născuți, laringoscop, aspirator), echipament pentru monitorizare/defibrilare și diagnostic (defibrilator automat, dispozitiv ECG, ventilator portabil), sistem drenaj toracic, injectomat automat, sistem portabil încălzire soluții, termometru digital, pulsoximetru portabil, echipament pentru imobilizarea pacientului (saltea vacuum, dispozitiv pentru descarcerare tip KED, set atele cervicale, set atele gonflabile, scândură lungă), targă lopată, targă principală și alte echipamente medicale și consumabile necesare pentru acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital și transport asistat al pacienților, conform standardelor de calitate în domeniu.
     Totodată, noile ambulanțe vor contribui la reînnoirea parcului auto al stației AMU Chișinău, care prezintă un grad de uzură avansat. 
Evenimentul a fost marcat prin prezența Prim-ministrului al Republicii Moldova, domnul Pavel FILIP, Ministrului al Sănătății. Muncii și Protecției Sociale, doamna Silvia RADU, deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Boris GOLOVIN, vicedirectorul IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, domnul Alexandru GHIDIRIMSCHI. 
De asemenea, a doua zi, într-o atmosferă deosebită colectivul a fost binecuvîntat și felicitat de un sobor de preoți, care au oficializat o slujbă specială pentru sfințirea ambulanțelor.