20
dec

           IMSP CNAMUP informează că în perioada 12-18 decembrie curent, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 16876 persoane. Menționăm faptul că cel mai frecvent a fost chemat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească la persoanele cu maladii respiratorii – 5363 pacienți.

            În ultima săptămână, la Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP au fost înregistrate 3219 solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, inclusiv 56 pacienți cu sindrom coronarian acut (SCA). Urgențele neurologice au constituit 1957 cazuri, dintre care 241 accidente vasculare cerebrale (AVC), urmate de urgențele traumatologice 1070 cazuri.

            Totodată la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 61 apeluri pe motivul urgențelor toxice, dintre care 19 intoxicații cu medicamente, 11 cu monoxid de carbon și bioxid de carbon și 8 intoxicații cu alcool.

            La fel au fost înregistrate 41 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, și anume combustii 24 și hipotermii 4. Remarcăm faptul că din numărul total de solicitări 381 nu corespund criteriilor de urgențe medico-chirugicale.