La data de 14 decembrie a fost inaugurat sediul renovat a Substației de asistență medicală urgentă Drochia. Acum de condiții de muncă confortabile se pot bucura cei 58 de angajați, iar pacienții vor beneficia de servicii medicale urgente calitative la etapa de prespital.

Aria de deservire a Substației de asistență medicală urgentă Drochia cuprinde 32 de localități cu o populație totală de aproximativ 67.019 cetățeni. Raza de deservire este de 35 km. Asistența medicală de urgență este acordată de patru echipe, care activează în regim non-stop și deservesc solicitările din teritoriu.

Lucrările de reparație capitală a edificiului au început în luna decembrie 2020 și au fost finisate recent. Costul lucrărilor constituie 3.833.415 lei. Încăperea cu o suprafață totală de circa 511 mp a fost conectată la toate utilitățile (apeduct, canalizare, încălzire, electricitate). Totodată a fost construit un garaj cu șase boxe pentru ambulanțe.

Sediul renovat posedă încăperi spațioase necesare pentru prestarea serviciilor de asistență medicală urgentă, și anume: sală de alertă, sală de păstrare a medicamentelor, sală de odihnă a angajaților, sufragerie, săli sanitare și duș, precum și odăi tehnice, toate încăperile au fost asigurate cu echipament necesar și mobilier nou.

          La deschiderea oficială a edificiului reparat au fost prezenți: șefa Secției politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare a Ministerului Sănătății a Republicii Moldova, Tatiana ZATÎC; directorul IMSP CNAMUP, Boris GOLOVIN; șeful Departamentului regional Igor PRISACARU; președintele Comitetului Sindical CNAMUP, Anatol FURTUNĂ; șef SAMU Drochia, Elena MORARU; președintele raionului Drochia, Alexei VASILIAN; vicepreședintele raionului Drochia, Ion DASCĂL; șefa Centrului de Sănătate Drochia, Emilia LOPATENCO și personalul medical din cadrul SAMU Drochia.