13
oct

La data de 13 octombrie curent, colaboratorii IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au primit în dar 6000 de măști de protecție, 311 ecrane de protecție și 540 de echipamente de protecție individuală.

Donația a fost oferită de către Ambasada Statului Israel, reprezentată de ES Eliav Belotserkovsky, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Israel cu reședința în Ierusalim. Asistența caritabilă a fost efectuată în parteneriat cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova.
La eveniment a participat directorul IMSP CNAMUP, Boris GOLOVIN; președintele Comunității evreiești din Republica Moldova, Alexander BILINKIS și directoarea Comunității evreiești din Republica Moldova, Iulia ȘEINMAN.
Lotul de măști, ecrane și costume de protecție este destinat personalului medical din prima linie de luptă împotriva coronavirusului. Membrii echipelor AMU vor beneficia de aceste lucruri utile și foarte importante în acordarea asistenței medicale de urgență pacienților suspectați de COVID-19.
Conducerea IMSP CNAMUP exprimă profundă recunoștință reprezentanților diplomatici ai Statului Israel și liderilor Comunității Evreiești din Republica Moldova pentru sprijinul umanitar, suportul și contribuirea nemărginită la securitatea epidemiologică a colaboratorilor noștri în aceste clipe grele pentru toate țările lumii.