Un caz în care a fost necesar ajutorul medical de urgență a avut loc ieri seară în raionul Ungheni, în jurul orei 21:30. Medicii 903 au fost solicitați pentru a acorda asistență medicală urgentă unui copil de 1 an și șase luni care, în lipsa supravegherii părinților, ar fi ingerat o cantitate de tinctură de plante. Drept consecință, copilul a suportat o reacție adversă manifestată prin tumefierea țesuturilor moi ale feței. După ce a primit ajutor medical, acesta a fost transportat la spital.

Tot ieri doi copii în vârstă de doi ani s-au intoxicat cu grâu tratat pentru otrăvirea șobolanilor. Cazul a avut loc în satul Iordanovca din raionul Basarabeasca. Echipa 903 le-a acordat primul ajutor medical și i-a transportat de urgență la spital pentru investigații suplimentare și tratament.

Serviciul de asistență medicală urgentă este solicitat frecvent în situații de intoxicație a copiilor cu vârste cuprinse între 1-4 ani.  Substanțe periculoase, inclusiv produse de curățare, medicamente, sunt lăsate la îndemâna copiilor. Din curiozitate și fiind lăsați fără supraveghere, este dificil de constatat cantitatea de substanță sau numărul de pastile ingerate. Semnele de intoxicație depind de toxicitatea produsului și de cantitatea ingerată.

Serviciul de Urgență recomandă părinților să fie mai prudenți și să stocheze produsele periculoase în spații care să nu fie accesibile copiilor, iar dacă există suspecție de intoxicație, să apeleze Serviciul 903 sau serviciul informațional de asistență medicală telefonică TOXAPEL la numărul 022 555 220.