13
noi

Pe 12 noiembrie, IMSP CNAMUP a inaugurat sediul nou al punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească din localitatea Mihailovca, raionul Cimișlia.
Anterior, punctul AMUP ocupa câteva încăperi într-o clădire veche, unde se afla și Centrul de Sănătate din sat. Noul edificiu este situat pe o stradă centrală din localitate, iar amplasarea sa a luat în calcul o reducere a timpului de alertare și intervenție.

     Proiectul a prevăzut construcția edificiului, racordarea acestuia la utilități, dotarea cu mobilier nou și construcția unui garaj pentru autosanitare, valoarea totală a investiției fiind de circa 4 mln 250 mii lei.
PAMU Mihailovca are în componență o echipă de asistență medicală urgentă, care acordă servicii medicale la o populație de 16 442 locuitori din satele Batîr, Troițcoe, Selemet, Satul Nou, Suric, Codreni, Zloți și Sagaidac, iar la necesitate, și din alte sate învecinate. 
Subdiviziunea dispune de transport sanitar dotat cu echipament medical performant pentru acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital. 
     Îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru lucrătorii medicali este una dintre preocupările Parlamentului Republicii Moldova, Guvernului, Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale și a conducerii IMSP CNAMUP, la fel ca și fortificarea posibilităților tehnico-materiale și implementarea noilor tehnologii în activitatea Serviciului AMUP. 
    La evenimentul de inaugurare a sediului nou al punctului AMUP Mihailovca au participat președintele Comisiei Parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, doamna Valentina BULIGA, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Boris GOLOVIN, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Iurie CHIORESCU, vicedirectorul IMSP CNAMUP, domnul Mihai BAGRINOVSCHI, președintele raionului Cimișlia, domnul Iovu BIVOL, primarul satului Mihailovca, domnul Iurie MORARU, manageri ai instituțiilor medicale din raion, angajați ai Serviciului AMUP.