Pe 5 octombrie anul curent a fost deschis un nou punct de asistență medicală urgentă în localitatea Stoicani, raionul Soroca. La inaugurare a participat viceministrul Sănătății Oleg Creciun și reprezentanții conducerii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Punctul este amplasat în incinta primăriei din localitate, care a avut bunăvoința de a ne acorda acest spațiu până la finalizarea construcției unui edificiu specializat.

   Necesitatea acestui demers a fost dictată de faptul că pe traseul Chișinău-Soroca, pe o distanță de 40 km, nu se afla nici un punct de asistență medicală urgentă. Mai mult decât atât, este cunoscut faptul că pe acest traseu au loc frecvent accidente rutiere. În cadrul acestei subdiviziuni  vor activa 4 felceri, 4 infirmieri și 4 șoferi. De serviciile medicale urgente prespitalicești vor beneficia 7300 de locuitori, din cele șase localități din regiune.

    Deschiderea punctului de asistență medicală urgentă de la Stoicani va spori accesibilitatea populației la serviciile medicale urgente și va asigura operativitatea în deservirea urgențelor medicale, ceea ce va contribui la realizarea obiectivelor Programului național de dezvoltare a asistenței medicale de urgență pentru anii 2016-2020.