În localitatea Copanca din raionul Căușeni a fost deschis un sediu nou a Punctului de Asistență Medicală Urgentă, care se află în centrul localității, 100 metri distanță de la primărie, ceea ce permite accesarea rapidă la infrastructura drumurilor în toate direcțiile. La Punctul de Asistență Medicală de Urgență din Copanca activează o echipă de doisprezece angajați, care deservește o populație de aproximativ 7 mii locuitori din Copanca, Valea Verde, Leuntea și Grădinița. Accesul cetățenilor la serviciile medicale de urgență va fi sporit, iar urgențele medico-chirurgicale vor fi deservite cu o mai mare operativitate.
Încăperea anterioară, cu o suprafață de 90 m.p., situată în incinta unei clădiri vechi a fostului spital, se afla în stare avariată: pereții fisurați, sistema de încălzire cu toate utilajele depășită cât fizic, atât și moral, condițiile sanitare nu corespundeau cerințelor minime, autosanitarele nu aveau un loc de parcare protejat împotriva precipitațiilor naturale nefavorabile.Actualmente, sediul nou cu o suprafață totală 204,2 m.p dispune de încăperi separate destinate amplasării: sălii de alertă, de păstrare a medicamentelor, de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, saloanelor sanitare (baie, WC) și camere auxiliare pentru întreținere. Încăperile sunt asigurate cu echipament și mobilier nou, deoarece îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru lucrătorii medicali de urgență este una dintre preocupările constante ale conducerii Centrului. Totodată, acest sediu nou dispune de o construcție de protecție și staționare a două autosanitare cu suprafața de 49 m.p.
Valoarea totală a proiectului investițional, inclusiv crearea unei noi infrastructuri, dotarea cu autosanitară nouă, mobilier și echipament medical, se ridică la 4.7 ml. lei.La eveniment au fost prezenți deputații în Parlamentul Republicii Moldova domnul Boris Golovin și domnul Sergiu Sârbu, copreședinte a comisiei unificate de control domnul Ion Solonenco, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale doamna Rodica Scutelnic, vicedirectorii IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească domnul Vasile Cucu și domnul Mihai Bagrinovschi, președintele consiliului raional Căușeni domnul Nicolae Gorban, vice-primarul satului Copanca, domnul Victor Rusanov.