În localitatea Brănești, raionul Orhei, a fost deschis un punct nou de asistență medicală urgentă, situat în apropierea drumului local ce duce spre Furceni.
Punctul de asistență medicală urgentă va deservi o populație de 8 mii locuitori din șase localități învecinate ale raionului: Brănești, Ivancea, Trebujeni, Butuceni, Morovaia, Furceni și Complexul muzeal-istoric „Orheiul Vechi”.
Sediul Brănești cu o suprafață de 204 mp dispune de sală de alertă, sală de instruire, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, încăperi sanitare, inclusiv duș.     Clădirea este asigurată cu sisteme de aprovizionare cu apă, canalizare și încălzire autonomă. Încăperile sunt dotate cu mobilier nou în valoare de aproximativ 110 mii lei.Totodată, este construit un garaj cu două boxe de protecție și staționare a 2 autosanitare, pe o suprafață de 49 mp. La dispoziția personalului va fi pusă o ambulanță nouă dotată cu tot echipamentul necesar pentru acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital: buteliile de oxigen portative, defibrilatoare, aspiratoare, cardiografe.
Valoarea totală a proiectului se ridică la o suma de aproximativ 5 milioane, această sumă fiind alocată de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.
La eveniment au fost prezenți deputații în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Boris Golovin și domnul Petru Știrbate; ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Svetlana Cebotari; Secretar general de Stat în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, domnul Igor Șarov; președintele raionului Orhei, domnul Tudor Golub; vicedirectorii IMSP CNAMUP, domnul Vasile CUCU, domnul Mihai BAGRINOVSCHI și Ion MIDRIGAN; reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, manageri ai instituțiilor medicale din teritoriu și colaboratorii CNAMUP.