Sărbătoarea Paștelui este una dintre cele mai importante sărbători creștine, care se distinge atât prin semnificația religioasă profundă, cât și prin tradițiile frumoase. Învierea Domnului este cea mai veche sărbătoare creștină și marchează triumful vieții asupra morții și speranța mântuirii păcatelor.

Oul roșu este emblema Sărbătorii Învierii și simbolizează mormântul Domnului, care s-a deschis pentru învierea Sa din morți. Nu întâmplător, atunci când ciocnesc ouăle de Paști, creștinii își spun ”Hristos a înviat! Adevărat a înviat!”

Pasca se coace numai o dată pe an, de Sfintele Paști. Prin sfințire la biserică și stropire cu vin, aceasta devine o reprezentare a jertfei  Mântuitorului. Creștinilor care vor gusta din această pâine dulce li se făgăduiește iertarea tuturor păcatelor.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Vă urează ca lumina, pacea și liniștea să se coboare asupra caselor Dumneavoastră, iar Minunea Învierii Mântuitorului să Vă aducă sănătate, credință, speranță, bucurie și iubire. Hristos a înviat!