Odată cu instalarea sezonului de iarnă și căderea primelor precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, riscurile de accidente rutiere si derapaje cresc.
În aceste condiții, în ultimele 24h, la nivel național au fost înregistrate mai multe accidente rutiere – șoseua Chișinău- Leușeni, Chișinău- Ungheni, în apropierea localităților Făgădău (Fălești), Strășeni, Hîncești, Bălți, Chișinău, Cantemir, în care mai multe persoane au necesitat îngrijiri medicale.
Serviciul de AMU a fost implicat în deservirea a 23 accidente rutiere, în care au avut de suferit 47 de persoane. Echipele 903 au intervenit rapid pentru a acorda asistență medicală urgentă pacienților traumați, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile.
Ulterior, persoanele care au necesitat investigații și tratament suplimentar, au fost transportate la unitățile de primire urgențe.
Totodată, precizăm că Serviciul de Asistență Medicală Urgentă este pregătit pentru sezonul de iarnă. Toate autosanitarele au fost supuse inspecției tehnice și sunt echipate corespunzător pentru sezonul rece.