Astăzi, 5 septembrie în cadrul IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a avut loc o vizită de serviciu a reprezentanților Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

Au fost abordate mai multe teme ce țin de gestionarea Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și rolul deosebit în procesul de organizare și acordare a asistenței medicale populației.

       La ședință au participat: delegatul pentru Sănătate al CICR, Carlos Leon EDO; ofițerul medical superior, reprezentantul Crucii Roșii Norvegia, Frode OOSTERLING; coordonatoarea în Sănătate publică, reprezentanta Crucii Roșii Norvegia, Emi TAKAHASHI; ofițerul pentru Sănătate Mintală și Suport Psihosocial al CICR, Svetlana PÎNZARI; directorul IMSP CNAMUP, Natalia CATANOI; prim-vicedirectorul CNAMUP, Svetlana LUPU; șef a Direcției Relații externe, proiecte și investiții a CNAMUP, Stela ERHAN și șef a Centrului de Instruire CNAMUP, Ala RABOVILA.

       În cadrul vizitei au fost prezentate: structura, funcțiile, capacitățile și perspectivele de dezvoltare a IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

       Vizita reprezentanților Comitetului Internațional al Crucii Roșii a avut drept scop familiarizarea cu activitatea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în vederea colaborării continuă întru elaborarea unor proiecte eficiente pentru sporirea calității Serviciului AMUP.