În perioada 18-20 mai, echipele de asistență medicală urgentă din cadrul IMSP CNAMUP vor participa la desfășurarea evenimentelor în aer liber organizate de către Ambasada SUA, dedicate celor peste trei decenii de prietenie dintre SUA și Republica Moldova.  

            Echipele AMU formate din personal medical calificat, dotate cu resurse operative performante vor asigura, la necesitate, asistență medicală urgentă participanților la evenimentele care vor avea loc în mun. Chișinău, Bălți și Cahul.

            În acest context IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească aduce mulțumiri cordiale Ambasadei Statelor Unite ale Americii pentru suportul valoros de care a beneficiat prin donații de ambulanțe, echipamente și dispozitive medicale performante, fapt ce contribuie la fortificarea continuă a capacităților de intervenție a echipelor AMU într-o varietate mare de situații de urgențe medicale.

            Cu certitudine, acest sprijin generos se va reflecta asupra sporirii calității actului medical și va crește considerabil accesul cetățenilor  Republicii Moldova și refugiaților din Ucraina la servicii calitative de asistență medicală urgentă, acordate în timp util.