În contextul modernizării Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească la nivel național, la data de 19 septembrie, curent, a avut loc inaugurarea Punctului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Cupcini, raionul Edineț.
Activitatea PAMU Cupcini s-a desfășurat în sediul din apropiere, unde normele igienico-sanitare nu corespundeau exigențelor, mobilierul era uzat de peste 30 ani, încălzirea se realiza de la sobă, iar starea generală a clădirii era avariată – rezultat al vechimii în timp. La moment noul sediu dispune de o suprafață de 240 m2 care a fost renovat timp de 6 luni fiind utilat cu toate cele necesare conform exigențelor.
La festivitatea de inaugurare al sediului nou au participat Deputații în Parlamentul Republicii Moldova Domnul Boris Golovin și Domnul Sîrbu Oleg, Viceministru Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Doamna Liliana Iașan, Președintele Raionului Edineț Domnul Iurii Garas, Vicedirectorii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Domnii Ghidirimschi Alexandru, Vasile Cucu și Igor Prisacaru, colaboratori din domeniul sănătății și oficiali ai administrației publice locale din raionul Edineț.
Colaboratorii Punctului de Asistență Medicală Urgentă Cupcini au adus mulțumiri tuturor care au contribuit la renovarea sediului, iar devotamentul pentru muncă și eforturile depuse se vor intensifica datorită motivării angajaților.
Festivitatea de inaugurare a fost încheiată cu un mesaj de felicitare pentru conducerea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din partea Episcopului de Edineț și Briceni Vladîca Nicodim, care a remarcat că medicii reprezintă cea mai valoroasă resursă, iar eforturile depuse pentru condițiile moderne sunt realizabile și vizibile.