05
iul

       IMSP CNAMUP informează că în perioada primelor trei zile din iulie curent echipele de asistență medicală urgentă din subordine au deservit 6147 persoane, dintre care 4980 maturi și 1167 copii.

       Pe parcursul zilelor de weekend au fost înregistrate 1027 urgențe respiratorii, 514 la maturi și 513 la copii. Din numărul total 972 de solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, au fost transportați la spital 233 pacienți, inclusiv 21 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 955 cazuri, dintre care 88 accidente vasculare cerebrale.

       În perioada de referință, 766 cetățeni cu diverse traumatisme au primit asistență medicală urgentă la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 29 accidente rutiere produse pe întreg teritoriul țării, în urma cărora au avut de suferit 40 persoane, dintre care 18 copii. După acordarea asistenței medicale de urgență 27 pacienți inclusiv șase copii au fost transportați la spital.

       Totodată, în perioada indicată la Serviciul de Urgență au parvenit 60 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care 41 de persoane cu mușcături sau înțepături de insecte, 16 persoane cu combustii, două persoane cu insolații de diferit grad care după acordarea asistenței medicale de urgență prespitalicească au fost transportate la spital.

       Urgențele toxice au constituit 26 de cazuri,  dintre care cu medicamente șapte cazuri și două cazuri cu alcool. După evaluarea și acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital 22 pacienți au avut nevoie de spitalizare.