21
mai

Clipe speciale în ambulanță! Nașterile asistate de echipele AMU

La data de 20 mai 2024, ora 23:53, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide în 40 de săptămâni, care avea deja contracții și prezenta simptome de debut al nașterii.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă a PAMU Cuhureștii de Sus din cadrul SAMU Florești în următoarea componență: felcerul Mariana Dogotaru; infirmierul Zinaida Vicol și șoferul autoambulanței Sergiu Crețu, care au ajuns promt la locul solicitării.

Echipa PAMU Cuhureștii de Sus a preluat rapid pacienta, în timpul deplasării la spital a survenit spontan nașterea, astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia în vârsta de 27 de ani a adus pe lume un băiețel sănătos cu scorul Apgar 7-8 puncte. 

Ulterior, lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare stabilă la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Florești pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Menționăm faptul că la data de 11 mai 2024 a fost înregistrat un caz de naștere în condiții de prespital. O femeie de 30 de ani a născut o fetiță sănătoasă în prezența echipei SAMU Telenești în următoarea componență: felcerul Galina Tîrșina; infirmierul Gheorghe Dînga și șoferul Ilii Cibotari. 

Datorită asistenței medicale urgente calificate acordate în timp oportun, nașterea la domiciliu a decurs fără complicații. Ulterior mama și micuța de 3 kg. au fost transportate la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Orhei.

„Copiii sunt îngeri fără aripi, trimiși de Dumnezeu!”