IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 21 – 27 februarie, 14346 persoane au solicitat intervenția ambulanței. După acordarea asistenței medicale urgente, 5365 pacienți, printre care 1137 copii au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

În ultima săptămână a lunii februarie, cel mai des au solicitat ambulanța cetățenii cu boli cardiovasculare – 3011 pacienți, urmați de 2882 pacienți cu urgențe respiratorii, 2100 cu patologii neurologice și 1077 cu diverse traumatisme.

În această perioadă, echipele AMU au intervenit în regim de urgență la 265 pacienți cu accidente vasculare cerebrale și la 50 pacienți cu infarct miocardic. Urgența a fost chemată la 34 persoane, printre care la patru copii care s-au ales cu traumatisme în urma accidentelor rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spital.

Totodată, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 45 solicitări pe motivul urgențelor toxice, printre care la 17 pacienți cu intoxicații cu medicamente, nouă cu alcool și șapte intoxicații cu monoxid de carbon.