11
apr

   De la începutul răspândirii Coronavirusului de tip nou, COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, colaboratorii Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească folosesc echipemente de protecție individuală pregătite pentru diverse infecții extrem de contagioase, aplicate în conformitate cu Protocoalele Clinice Naționale.

   Subliniem, toate echipele de pe ambulanță, care intervin în cazuri suspecte de coronavirus, sunt dotate cu echipament de protecție special, pentru a proteja integral personalul medical, conform recomandărilor OMS.

   Menționăm că măștile procurate prin licitație de IMSP CNAMUP, sunt autorizate și conforme regulamentelor impuse de Agenția Națională de Sănătate Publică.

   IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească își exprimă regretul pentru faptul că mai multe instituții media difuzează acuzații nefondate la adresa sistemului medical, fără să ceară opinia instituției. Am fost și suntem mereu deschiși să răspundem solicitărilor de informație în timp rezonabil. Cetățenii merită și trebuie să fie informați corect. Presa a avut acces de nenumărate ori să filmeze medicii de pe ambulanță și au făcut cunoștință cu echipamentul de protecție cu care sunt dotați medicii.

   IMSP CNAMUP depune eforturi considerabile pentru protecția lucrătorilor medicali și respectarea tuturor cerințelor în acest sens.